După ce te-ai fript odată, sufli şi-n iaurt

image37

 

Cei care pornesc singuri la  drum, în urmărirea unui vis propriu, au de regulă multe lucruri în  comun. Chiar şi eu am parcurs multe faze de evoluţie, dar n-am suferit  schimbări majore în stadiile străbătute decât doar atunci când m-am  hotărât să schimb (la figurat) felul de cum mă priveam în oglindă.


Marea  majoritate dintre noi doreşte să facă în viaţă doar ceea ce-i place şi  pe deasupra să mai şi câştige bani de pe urma acelui ceva. Motivul  pentru care de multe ori stagnam doar în faza de vis, fără a ne mişca un  pas înainte spre ţelul propus, este pentru că ne împotmolim în probleme  imaginare până a ajunge să trăim visul. Frica de a nu repeta vreo  greşeală din trecut ne face să ne ghidăm după o vorbă din bătrâni care  spune că: “după ce te-ai fript odată, sufli şi-n iaurt”. 

Iluzia Obiectelor

image38

Ca şi   majoritatea dintre voi, odată ajunsă aici, în această ţară plină de   posibilităţi, m-am aruncat  în mijlocul ei urmând modelul american de a   mă alătura consumatoruluFull Article Herei.  care “ai nevoie”.  Aceste obiecte pot fi  decorative, vestimentare,  accesorii, casnice sau electrocasnice etc. 


Te-ai   oprit vreodată să te întrebi: Chiar am nevoie de încă un ceas? Chiar  am  nevoie de încă o pereche de pantofi? Chiar am nevoie de încă o  pereche  de ochelari de soare? E o mare diferenţă între a vrea ceva şi a  avea  nevoie de ceva.  


Ca şi   majoritatea dintre voi, odată ajunsă aici, în această ţară plină de   posibilităţi, m-am aruncat  în mijlocul ei urmând modelul american de a   mă alătura consumatorului.  

Românii la World Cultural Food Festival – 17 august 2019

image39

  Din dorinţa de a prezenta publicului un număr cât mai mare de diverse  tradiţii populare într-o singură zi, în 2016 s-a născut idea  festivalului Around the World Cultural Food Festival,  festival unic în Washington DC. Primele două ediţii s-au organizat în  fața Monumentului lui Washington, pe Mall, ca ulterior, din 2018, să se  mute chiar în spatele Casei Able, la Freedom Plazza unde, de altfel, se  va desfăşura şi anul acesta. 

...............................................................................................................

 

Cum am ajuns să reprezint România în cadrul festivalului? 


În  vara anului 2018, am avut ocazia să fiu invitată de organizatori să  reprezint România într-un program de 30 minute, cu un repertoriu format  din cântecele noastre populare.